Printen op verschillende materialen

Kleurenfelix gebruikt voor het produceren van Fine Art prints uitsluitend hoogwaardige materialen. De papiersoorten kunnen grofweg verdeeld worden in pearl/gloss, mat en baryta.

Pearl/gloss zijn hoge kwaliteit PE papieren en hebben een toplaag met een milde tot gladde textuur en een glans variërend van half mat tot glanzend.

Mat papiersoorten hebben een wat ruwere textuur en zijn veelal gemaakt van 100% katoen of alpha cellulose. Voor Fine Art prints zijn deze voorzien van zeer hoge kwaliteit coatings. Het oppervlak heeft een naast de matte toplaag een textuur variërend van vrijwel glad tot een zware textuur. Mat Fine Art papier geeft een print een bijzondere, subtiele en tijdloze uitstraling.

Baryta papieren zijn in basis Fine Art mat papieren, en zijn voorzien van een Baryta coating, wat de kleur en zwarting nog verder ten goede komt. Bovendien kunnen prints op Bariet behandeld worden met Renaissance Wax, wat de print een hogere bescherming biedt tegen krassen en vocht, en bovendien de kleurdiepte en zwarting nóg intenser maakt.

Ook is er de mogelijkheid te printen op Printlux Citylight displaymateriaal, wat geschikt is voor het gebruik in lichtbakken en ander displaymateriaal.